Sinkkala

Mummola-majoitusta Porvoossa

Sinkkalassa on neljä makuuhuonetta, joten taloon mahtuu majoittumaan suurempikin seurue. Silti jokaiselle on omaa rauhaa ja yksityisyyttä niin halutessaan. Jokainen huone kertoo esineillään omaa tarinaansa perheen historiasta. Moni esineistä on matkannut pitkän ja vaivalloisenkin matkan päätyäkseen lopulta Sinkkalaan, Porvooseen. Juuri nämä esineet luovat taloon oman tunnelmansa.

Makuuhuoneista kaksi sijaitsee alakerrassa ja kaksi yläkerrassa.

Alakerran kamarit

Alakerran Pikkukamarissa olevat mummon morsiuspiironki, vanhat valokuvat, seinäkello ja uuni luovat entisaikojen tunnelmaa. Isokamarissa on kahden erillisen vuoteen lisäksi myös 120 cm leveä vuode, joten huoneeseen mahtuu esimerkiksi nelihenkinen perhe.

Alakerran pikkukamari
Alakerran isokamari

Yläkerta

Yläkerran Peräkamarin seiniä koristavat talon entisen emännän hiihtopalkintoina saamat taulut ja peili. Tyttöjen huone on suuri 24 m² huone, missä kahden vuoteen lisäksi on sijattavissa vuoteet lapsille vuodesohvasta. Yhteisenä oleskelutilana on yläkerrassa aula, missä voi lueskella tai katsella tv:tä puuseppäisännän rakentamissa nojatuoleissa.

Yläkerran peräkamari
Yläkerran tyttöjen huone
Yläkerran oleskelutila

Alakerran keittiö ja veranta

Keittiö on remontoitu syksyllä 2019 talon henkeä kunnioittaen. Sieltä löytyvät tarvittavat välineet ruuanlaittoon ja tarjoiluun. Astioita ja ruokailuvälineitä löytyy vähintään 15 henkilölle. Tuvan ison pöydän ääreen mahtuu ruokailemaan suurempikin seurue. Valoisan verannan pöydän ääressä aamiainen maistuu hyvältä seuratessa elämää pihapuissa ja ympäröivillä pelloilla.

Keittiö
Tupa
Veranta
Alakerran WC
Kellarin WC

Piha ja sauna

Piha on iso, mutta turvallinen. Ikivanhojen, todella suurten puiden varjossa voi istuskella grillaten tai muuten vaan nautiskellen maalaismaisemasta. Pihapiirissä sijaitseva perinteinen, vaatimaton maalaissauna antaa makoisat löylyt. Asukkaiden käytössä on myös polkupyöriä ja pihaleikkivälineitä. Talvisin yhdyslatu kulkee kylän hiihtoreiteille melkeinpä rappusten edestä, tietenkin lumitilanteesta riippuen.

Sinkkalan iso piha
Grillipaikka
Sinkkalan takapiha
Hiekkalaatikko leikkejä varten
Ulkosauna
Ulkosauna
Saunan pukuhuone